Szolgálatatásaink

Teljesítmény-diagnosztika

A teljesítménydiagnosztika jelentősége

Kinek ajánlott a teljesítménydiagnosztika?

Az állóképességi sportolók teljesítményét elsősorban a keringés és a légzés határozza meg, amit természetesen befolyásol az izmok aktuális edzettségi szintje. Ambulanciánkon olyan sportági terheléses teszteket végzünk, amelyek segítségével lehetőség van az aktuális edzettségi állapot objektív meghatározására és ez segítheti az edzések hatékonyságát.

Munkatársaink rendszeresen végeznek teljesítménydiagnosztikai méréseket sportolói kluboknál is, felnőtt és utánpótlás korú élsportolók számára.

Teljesítmény diagnosztika
Laktát terhelés

Teljesítménydiagnosztika vizsgálatok

Laktát-lépcsős terheléses teszt

A laboratóriumi körülmények között elvégzett laktát-lépcsős terheléses teszt során különböző vizsgálati protokollok alapján (szalagsebesség, dőlésszög) történik a vizsgálat. 

Folyamatos pulzus és EKG regisztrálás mellett a növekvő terhelési szintek között kapilláris vérvételt végzünk a plazma tejsav szintjének (savasodás) meghatározására, valamint vérnyomás mérés történik. 

 A személyre szabott terhelési protokoll alapján pontosan látjuk azt a pontot, amikor az egyén szervezete oxigénhiányos állapotba kerül, átlépi az anaerob küszöböt. A vizsgálat eredményeinek értékelése során pontos képet adunk az egyén aktuális terheléses pulzus-tejsav összefüggéséről és arról, hogy a savasodás alapján milyen pulzustartományban tudja hatékonyan fejleszteni a teljesítményét.

További szolgáltatásaink

Más vizsgálatra lenne szükséged?

Kardiológia

Kardiológia

Panaszos pácienseink célzott szívvizsgálatait végezzük és terápiát állítunk be.

Sportkardiológia

Sportkardiológia

Sportolók célzott vizsgálataival célunk a hirtelen szívhalál megelőzése és a sportszív vizsgálata.

Szűrővizsgálatok

Szűrővizsgálatok

Panaszmentes pácienseink betegség-rizikójának felmérését végezzük.

Bejelentkezés sportkardiológiára​

Tisztelt Páciensünk! Kérjük, hogy az orvosi vizsgálatok hatékonyabbá tétele céljából, ha lehetőséged van rá, akkor az alábbi kérdőívet (Anamnézis lap) töltsd ki és hozd magaddal a klinikára. Köszönjük.  

Anamnézis lap